Tryllebias

Tryllbias er den yngste af nisserne, han elsker at trylle og lave skæg og ballade. Han er altid frisk på at drille julemanden. Han tager tit ud og optræder med trylleri og laver ballondyr.

Historien om Tryllebias

Dengang Tryllebias kun var en lile nisse havde han endnu ikke fået navnet Tryllebias. Dengang blev han kaldt Nissebias.
Nissebias var engang en lille nisse, han havde endnu ikke fundet sit speciale, den ting som han var specelt god til.

Tryllebias var som alle andre nisser nød til at finde den ting han var virkelig god til, så han startede med at ekspermentere. Først prøvede han sig som pilot, Da han næsten var styret ned i stalden til rensdyrene, men lige nåede at rede den indså han at det nok ikke var pilot han var specielt god til. Så prøvede han sig som kok. Efter han fik puttet peber i pebernødderne, blev han smidt ud. Så prøvede han sig som tømmer. Han tænkte for at nå det hele lidt hurtigere, kunne han smøre slim under kanen. Men da julemanden ikke kunne stoppe kanen blev han også smuidt ud.

... Og sådan blev det ved i lang tid, men, så en dag, endelig fandt han den ting han ville være god til. Han ville være en genial og god tryllekunstner. Han ville kunne få alle børnene til at le, og han ville kunne hjælpe julemanden, det måtte bare blive det.

Men at blive en genial tryllekunstner kræver hårdt arbejde så nissebias måtte straks gå i sving, han forsøgte sig med nogle forskellige trylletriks. Først prøvede han om han kunne trylle en af julemandens rensdyr om til en zebra, men det gik galt, så i flere måneder måtte julemanden flyve med et dyr som var halv rensdyr halv zebra i sin rensdyrflok (Nissebias havde tænkt lidt for meget rensdyr tanker da han fremsagde sin trylleformular). Han prøvede sig også med at trylle mælk om til kakaomælk, det gik lidt bedre, selvom kakaoen var lidt tynd. Efter endnu flere tryllerier begyndte det at gå bedre og bedre. Til sidste kunne han trylle Rudolfs næse gul, og grøn og til sidste rød igen, og han var en geinal tryllekustner ligesom han ønskede sig at være.

Men, han havde endnu ikke fået sit navn. Da Nissebias næsten lige var blevet en sand mester i tryllerier, skete der noget endnu bedre, han mødte en nissepige. Hun hed Sille, Nissebias stod og øvede sig i at trylle sine æbler alle muglige sjove farver da Sille kom gående forbi, hun var så smuk og så bare så sød ud at han kom til at tænke på hende og trylle hendes hår blåt. Hun blev rigtig nissesur, han skyndte sig at trylle hendes hår tilbage, og hun spurgte til hvad han lavede og han forklarede at han lige var blevet et geni til at trylle. ,,men et geni ville da ikke trylle mit hår blåt ved en fejl?" spurgte Sille, Nissebias blev lidt rød i hovedet og svarede at det nu godt kunne ske hvis man kom til at tænke lidt på noget andet imens man arbejder.
De begyndte at snakke noget mere sammen og blev hurtigt gode venner, rigtigt gode venner, og Sille gav Nissebias navnet Tryllebias, og det har han heddet lige siden.