Nisserex

Nisserix er en rigtig drillepind. Han elsker at drille børn og julemænd. Nisserex kan også godt lide at trylle og kan ind i mellem virke som assistent for Tryllebias.

Historien om nisserex

Det startede en hel almindelig dag på et høloft. Dagen var en af de mest alindelige dage en nisse kunne have Nisserex stod op, og gik til sine pligter. Nisserex fodrede dyrene, reparerede hegnet og fejede loftet. Nisserex var glad, for Nisserex havde det lige som han ville havde det, aldrig for meget stress og jag, og med den helt rigtige julestemning og hyggeligt julearbejde.

Men, hen på aften skete der noget ganske forfærdeligt. Nisserex havde taget fri, og var gået hen for at hente sin velfortjente grød, men grøden var væk!

Nisserex blev forvirret ,,hvor er min grød?” tænkte han. ,,har rotterne mon spist den? Troede vi havde en aftale”.

Nisserex gik ud for at finde rotterne og spørge dem. ,,Har i spist min grød?” spurgte Nisserex rotterne, men rotterne havde ingen grød spist. Nisserex så sig forvirret omkring, hvor kan min grød så være? Tænkte Nisserex. Familien har boet her i 30 år, og de har altid husket min grød.

Nisserex sad lidt forvirret, men besluttede til sidst at det måtte være familien som havde glemt ham. Nisserex gik i gang med at udtænke en plan, og den skulle starte allerede næste morgen.

Allerede tidligt næste morgen gik Nisserex igang med at drille. Han havde tænkt at de måske huskede grøden hvis han mindede dem om mælk, så mælken blev blå! Da familien vågnede og skulle have morgenmad, dækkede de bord som de plejede. Far var som altid den første der skulle have mælk og hældte det op, men fik sig et chok, den var blå. Men tænkte ikke nærmere over det. Men om aftenen var der stadig ingen grød til Nisserex. Det var pokkers tænkte Nisserex, var det ikke nok? Så må jeg finde på noget nyt.

Næste dag da moderen skulle lave mad så hun på køkkenbordet da lagde hun mærke til at der var ris over hele bordet ,,åhhhhh nej nu har hunden været oppe på bordet igen!”, råbte hun, men selv denne aften var der heller ikke noget grød ,,hvis ikke den familie kommer med grød dør jeg af sult!”, tænkte Nisserex. Så Nisserex gik i gang med at udtænke nye drillerier til den næste dag ,,ja ja nu har jeg det!”, sagde Nisserex, næsten lidt for højt. Nisserex er nu sikker på at han får sin grød.

Næste morgen havde Nisserex været tidligt oppe. Han havde gemt alle gaverne, rub og stub, gemt og væk, faktisk lige så væk som risengrøden og hans gode humør. Familien ledte i hele huset efter børnenes gaver, og til sidst fandt de dem. Gaverne lå i den store risengrøds gryde de plejede at bruge til julenissen, og straks forstod familien hvad der var sket.

Den aften fik Nisserex sin grød, og som undskyldning var der en ekstra STOR smørklat, og masser af kanel.